Üçüncü Yol

PİLOT YÜZBAŞI MURAT EREN HALA DİRENİYOR!

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Pilot Yüzbaşı Murat Eren…

3 evladın babası, bir kadının i, bir ana babanın kıymetlisi, oğlu. 2 yıl, 4 aydır kendi vatanında tutsak Murat Eren.

Kumpas davalarla esir edilen tüm aileler gibi Murat Eren de ailesi de çok yara aldı.

Tutsak edildi, kurtuldu. Tam her şey düzelecek derken tekrar tutsak edildi.

Kendinden, canından çok sevdiği mesleği elinden alındı.

Yılmadı, pes etmedi. Hayatını kazanmak için her işi yaptı. İyi gününde yanında olanlar dostum dediği insanlar kişisel kaygı ve isim derdine düşüp sırtını döndü. O,  yine de vazgeçmedi. 112004824_10207331029856587_5797558092700623573_n

O, öz vatanında tutsak iken;

Anneciği üzüntüsünden kanser oldu.Beş defa ameliyat oldu. Bir insanın hayatındaki en değerli varlık olan annesini kaybetti.

Kendisi gibi asker olan babası tansiyon hastası oldu.

Karısı ve  üç bebeğinden ayrı kaldı. Küçük Beren hayali oyun arkadaşı yaptı babasını, fotoğraflarından tanıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne oynanan adice bir oyunun aktörü yapıldığını biliyordu. İçi kan ağlasa da bu duruma, o asker olmanın gerektiği şekilde davranmaya devam etti. 12032282_10208264975128620_2296019574973290596_n

Günümüzde bu unutulsa da askerlik töresi vardır ve her rütbeden asker durum ve koşullar ne olursa olsun bu töre gereğince davranır.. İşte Murat Eren bu unutulan törenin yaşayan örneği oldu. Çünkü asker olmak askeri okullardan mezun olmak demek değildir sadece. Şanı kadar sorumluluğu da ağır olan bu mesleği taa içinizde hissetmeniz gerekir. Bunu hissedeceksiniz ki “dağda taşta silah arkadaşlarınızın parçalara ayrılmış vücudunu toplayabilin, yaralı silah arkadaşınızın anası onu bir kez daha koklayabilsin diye kendinizi düşünmeden helikopterinizi kurşunların arasından uçurup hastaneye yetişebilin.” Bunlar bizim değil, bizzat bu anları yaşayan Pilot Yüzbaşı Murat Eren‘in anlattıkları.

Eren ailesine yaşatılanları ve Murat Eren‘in hissettiklerini yazmaya sayfalar yetmez. Hafızasını tazelemek isteyenler internetten araştırırsa daha çok şey bulurlar.

O yüzden biz konunun daha önemli bir noktasına değineceğiz.

Kumpas davalarla hayatları elinden alınmaya çalışılan her tutsağımızı, ulusal bir duyarlılıkla hareket ederek kurtardık. Onların haklarını ve masumiyetlerini haklı olarak gür çıkan sesimizle savunurken bir kamuoyu baskısı oluşturduk. Bu baskı sonucudur ki tutsaklarımızın yalnız olmadığı, oynanan pis oyunun geniş kitlelerce farkına varıldığı anlaşıldı ve daha fazla ileri gitmeye ne AKP’si ne Cemaati cesaret edemedi. Elbette ki bu süreçte AKP-Cemaat doğal müttefikliğinin arasına güç mücadelesi girmesi de bir etkendir. Ama asıl önemli olan şuydu ve görüldü ki, sımsıkı kapanmış bir yumruk misali ulusal meselelerde birlik olmuş bir ulusun haklı sesi karşısında düşmanın nicel fazlalıklarının bir önemi yoktur. Bu fazlalıklar birer sayı ve bugün var yarın yok birer koltuktan ibarettir.

Ulusça her gün ciğerimize şehit ateşinin düştüğü bir dönemde Ergenekon, Balyoz, Atabeyler, Askeri Casusluk  gibi uydurma davaların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk ulusuna açmış olduğu yaranın sızısı artık dayanılacak gibi değildir. Bu zamana kadar Sessiz Çığlık, Vardiya Bizde sivil oluşumlarıyla ve ulusun bireysel tepkileriyle askerlerine sahip çıkarak bu pis oyunu bozup ulusal varlığına uzanan her eli kıracağını gösteren Türk ulusu, aynı hassasiyeti Pilot Yüzbaşı Murat Eren için de göstermeye devam edecektir, etmelidir. Özellikle içinden geçtiğimiz at izinin it izine karıştığı süreçte Murat Eren gibi yiğit askerlerimize sahip çıkmak ve onları içine düşürüldükleri durumdan kurtarana kadar durmamak bir vatandaşlık görevidir. Bilinir ki, vatandaşlık görevinde dinlenmek, durmak, emekli olmak diye bir şey yoktur. İşte bu yüzden bu zamana kadar yaşanan tahliyeler üzerimizde bir rehavet ve rahatlama yaratmamalıdır. Henüz yapacak işimiz bitmemiştir. Bu topraklarda emperyalizmin emelleri bitene kadar da bitmeyecektir. Dün kazandığımız başarılar, bugün üzerine onu destekleyecek bir şeyler konmazsa dünde kalmaya mahkumdur ve bugüne bir yararı olamaz.

Tüm bunların elbette  farkında olan Türk ulusuna buradan sesleniyoruz:

Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in özgürlüğüne haksızca, ahlaksızca konan kısıtlama, daha fazla bekletilmeden kaldırılmalıdır. Eren ailesi bir bayramı daha haksız yere ayrı geçirmemelidir. Hemen ve bekletilmeden bu hukuk katliamına son verilmelidir. Tüm bunları her zamankinden daha gür bir şekilde bağırmak Türk ulusunun asli görevleri arasındadır.

Murat Eren nezdinde Kumpaslarla tutsak edilmeye çalışılan hiçbir askerimiz yalnız değildir. Türk ulusu bağrına dayanan hançeri daha önce nasıl söküp attıysa bugün de o hançeri söküp atmasını bilecektir.

#MuratEreneÖzgürlük

Hasret GÜNDOĞDU

17 Eylül 2015

Dipçe:

Pilot Yüzbaşı Murat Eren ile ilgili medyada çıkan haberlerden derlediklerimiz aşağıdadır. Yüzbaşı Eren’e yaşatılanları -unutan varsa- hatırlamak için:

1- “Yüzbaşının Kayan Hayatı”, Milliyet, 21.07.2012

http://www.milliyet.com.tr/yuzbasinin-kayan-hayati/gundem/gundemdetay/21.07.2012/1569996/default.htm

2- Müyesser Yıldız, “Bir Asker Daha Sessiz Sedasız Cezaevine Gitti”, OdaTV, 18.02.2015

http://odatv.com/bir-asker-daha-sessiz-sedasiz-cezaevine-gitti-1802151200.html

3- Prof. Dr. Cem Say, “Son Dijital Kurban”, Cumhuriyet, 07.06.2015

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/293301/Son_Dijital_Kurban.htm

4- “Murat Eren Tahliye Olduktan 4 Ay Sonra Yeniden Tutuklandı”, Ulusal Kanal, 19.02.2015

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/murat-eren-tahliye-olduktan-4-ay-sonra-yeniden-yeniden-tutuklandi-h50528.html

5- “Yüzbaşı Murat Eren’in Eşi Yaşadıklarını İlk Kez Ulusal Kanal’a Anlattı”, Ulusal Kanal, 13.03.2015

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/yuzbasi-murat-eren-in-esi-yasadiklarini-ilk-kez-ulusal-kanal-a-anlatti-h52902.html

6- “Yüzbaşı Murat Eren: Dimdik Ayaktayım”, Aydınlık, 13.04.2015

http://www.aydinlikgazete.com/turkiye/yuzbasi-murat-eren-dimdik-ayaktayim-h67559.html

7- “Murat Yüzbaşı’nın Hukuk Mücadelesi”, Milliyet, 20.07.2015

http://www.milliyet.com.tr/murat-yuzbasi-nin-hukuk-mucadelesi-gundem-2089809/

8- Prof. Dr. Cem Say, “AYM, O Kumpas Mağduru Pilotu Cezaevinde Unuttu”, OdaTV, 16.09.2015

http://odatv.com/aym-o-kumpas-magduru-pilotu-cezaevinde-unuttu-1609151200.html

 

Üçüncü Yol Arşiv

Siteye e-posta ile abone ol

Bu siteye abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için kayıt olmalısınız.

Diğer 58 aboneye katılın

Takip Et

Bizimle iletişim kurun. İnsanlarla tanışmayı ve yeni arkadaşlar edinmeyi çok seviyoruz.