Üçüncü Yol

2016’ya Başlarken Üçüncü Yol ve “Ne Yapmalı?”

19 Mayıs 1919‘da başlayan mücadele…

29 Ekim 1923‘te kurulan Cumhuriyet…

11 Kasım 1938‘de başlayan devrimden sapma.

2002…

“Hasta edilen adam” Türkiye Cumhuriyeti’nin fişini çekmek için hazırlanan son aşama, proje: AKP

Kumpas davalarıyla dizayn edilen muhalefet.

2015…

Hep ertelenen ödemelerin faiziyle karşımıza çıkmaya başladığı yılların en somutu.

İşte bu ahval ve şerait içinde başladı 2016.

2016, 2017…

Görmek isteyen herkesin fark edeceği gibi Türkiye Cumhuriyeti için (yok) olmak ya da olmamak evresi.

Bağımsız, partilerüstü Kemalist gençlik oluşumu Üçüncü Yol olarak, normal şartlarda payımıza düşecek olanı da birilerinin almadığı sorumluluk gereği sırtımıza yüklenen sorumluluğu da almaya kararlıyız.

Kaygılarımız bireysel değil. Toplumsal ve düşünsel.

Yeni Anayasa adı altında ülkenin bölünmesi, parçalanmasına resmiyet kazandırmaya çalışacağı aşikarken hükümetin, (sahte) muhalefetin, bir adım daha ilerisine gitmek zorunluluğunda olduğumuzun farkındayız.

Peki Üçüncü Yol’un 2016 yılı için hedefleri nelerdir?

Bu ihanet sürecinin karşısında durmak, toplumsal sorumluluğu olan parti yetkililerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm oluşumlara dokunmak, en azından bir kere anlatmak, sormak, sorgulatmak, en kötü ihtimalle birilerinin elinden “Bizim olan bitenden haberimiz yoktu”yu almak.

Partilerüstü bir ulusal çekim merkezi oluşturmak.

Bazı konularda farklı yönlerde duran ama yüreği vatan kaygısıyla çarpan kişiler arasında köprü kurmak.

Tarihe not düşmek.

1919’da silahla çarpışanlar gibi 2016’da kalemlerimizle çarpışmak, kazanıp kaybetme meselesine odaklanmadan mücadele etmek.

Umut olmak.

Yeri geldiğinde de umutsuzluğu “Milli bir sır gibi” saklamak.

Bu kapsamda önce kendimize yakın gördüğümüz, öte yandan da beslendikleri kaynak bizlerle aynı olsa bile yönetim mekanizmaları özünden farklı olan, fakat vatan kaygısı duyan kitlelere hitap ettiğinden ötürü bizler için anlam ifade eden kuruluşlarla görüşmelerimiz, röportajlarımız olacak.

Oluşumlar ve partiler hakkındaki görüşlerimizin değişmediği, sorduğumuz, soracağımız sorulara da yansıyacağı biçimde.

İlk olarak Sözcü Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ile yapılan röportajımızı okuyacaksınız sitemizde.

Sonrasında ise yine vatan kaygısı duyan ve toplumda karşılığı bulunan kişi ve oluşumlarla röportajlarımız sürecek.

Bir kurtarıcı beklemeden atıldığımız kavgada bir adım bile geri atmadan mücadelemize devam etmek bizler için namus borcudur.

Bizlerden beklenenlerin farkındayız. Çok az bile olsa umuduna katık olduğumuz tek bir vatanseveri bile hayal kırıklığına uğratmamak adına üstümüze düşen görev ne olursa olsun fazlasıyla yapmaya çalışacağız.

Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ne Kemalist devrim
ne de Türkiye Cumhuriyeti sahipsizdir.

Düşman dayamış olsa da vatanın bağrına kanlı hançerini, aranır ve bulunur; bulunacak elbet kurtaracak bahtı kara maderini!

Çağdaş BAYRAKTAR
Üçüncü Yol Genel Yayın Yönetmeni

8 Şubat 2016

Çağdaş Bayraktar

Çağdaş Bayraktar 1986 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Mersin'de tamamladı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Lisans eğitimi süresince üyelikten başkanlığına kadar Çukurova Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün her kademesinde görev aldı.

Bu dönem içerisinde "Kemalizm"in yerel ve ulusal ölçekte ADK/T'ler nezdinde kurumsallaşması, yaygınlaşması ve bağımsız kalması adına yoğun çaba gösterdi.
Bunun dışında, aynı dönem taraftar topluluğu koordinatörlüğü, Çukurova Üniversitesi Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptı. Çukurova Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosunda görev aldı.

2013 yılında kendisi gibi öğrenci olan arkadaşlarıyla birlikte "Vardiya Bizde Adana"nın kurulmasına öncülük etti. Haftalarca süren Sessiz Çığlık eylemlerinde kumpaslara karşı hukuku savundu. Konunun kamuoyunda hak ettiği yeri bulması kapsamında yazılar yazdı.

O dönem birçok yerel gazetede, internet sitelerinde ve Milli Mücadele döneminde kurulan, "Kemalizmin İleri Karakolu" unvanıyla onurlandırılan Yeni Adana gazetesinde yazıları yayınlandı. Ayrıca aynı gazetenin Genç Yeni Adana ekinin kurucu genel yayın yönetmenliği ve başyazarlığını yaptı. 27 sayı yayınlanan Genç Yeni Adana'daki yazarların birçoğunun yazarlığa adım atmasında ve gelişmesinde öncülük etti.

Genç Yeni Adana'daki yazar kadrosunun büyük bölümüyle beraber Üçüncü Yol'u kurdu. Üçüncü Yol tarafından çıkarılan "Türk Ulusunun Egemenliği İçin HAYIR" ve "Yeniden Muasır Medeniyet Seviyesine Ulaşmak İçin TÜRKİYE DENİZCİLEŞMELİDİR" kitap/dergi projelerinin Genel Yayın Yönetmenliğini ve Başyazarlığını yaptı.

Çeşitli dergilerde ve internet haber sitelerinde yazıları yayımlandı. Alibi ve Galeati Yayınevlerinde editörlük yaptı. Halen Deniz Mecmuası dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.

Gazetecilik hayatına Eylül 2018’den bu yana Cumhuriyet'te devam eden Bayraktar, yayın kurulu üyesi olduğu Cumhuriyet Kitaplarında Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütmekte. Olaylar ve Görüşler sayfasının koordinatörlüğünü ve sayfa editörlüğünü yapmakta, gazetenin Kitap ekinde de kitap tanıtım yazıları ve söyleşileri yayımlanmakta.

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siteye e-posta ile abone ol

Bu siteye abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için kayıt olmalısınız.

Diğer 57 aboneye katılın

Takip Et

Bizimle iletişim kurun. İnsanlarla tanışmayı ve yeni arkadaşlar edinmeyi çok seviyoruz.