Üçüncü Yol

MURAT EREN DAVASI İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Kumpas Mağduru Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren‘in 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürmekte olan “Silahlı terör örgütü kurup yönetme” suçundan 23 Kasım 2017’de beraat etmesi, neredeyse basının tamamında “Murat Eren beraat etti” şeklinde lanse edildi.
 
Oysa bu durum, maalesef tam manasıyla doğru değil.
 
Çünkü Murat Eren’in bu davasından ayrı olarak Askeri Mahkemede “Devletin gizli belgelerini açıklamak” ve 11. Ağır Ceza Mahkemesinde de “Patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından davaları bulunmakta.
 
Suçlamalardan da anlayacağımız üzere insanlık tarihinin en aşağılık örgütü olan FETÖ, bu davalarda, kendisinin yapabileceği ve yaptığı her şeyle insanları suçlayıp onlara iftira attı.
 
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK VE NE OLMALI?
 
Beraat ettiği davadan ayrı bu iki dava ile ilgili sürekli olarak Murat Eren’in avukatları tarafından itiraz ediliyor ve kabul görmüyordu.
 
Ancak, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu davalara bakan hakimlerin FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı. Yapılan itirazlar da kabul edilerek yeniden yargılama kararı verildi.
 
Fakat Askeri Mahkemeler kapatıldığı için Askeri Mahkemedeki dava sivil bir mahkemeye verilip bununla birlikte de duruşma tarihinin belirlenip duyurulması gerekiyor.
 
Aynı durum 11. Ağır Ceza Mahkemesi için de kısmen geçerli. Çünkü orada henüz ilan edilmiş bir mahkeme tarihi yok.
 
Bu iki davada da davanın başladığı anda Murat Eren’in beraat edeceği neredeyse kesin gibi, çünkü bu davalarla ilgili kendisinin lehine bilirkişi raporları mevcut.
 
Geçmişteki “Murat Eren’e adil yargılama” talebimizi bu sebeple güncelliyor ve geliştiriyoruz:
 
Murat Eren’e adil ve acil yargılama! Hemen şimdi!

30 Mayıs 2006’da başlayan ve yaklaşık 4 senesi hapiste olmak üzere Murat Eren’in 11 yılına mal olan bu süreç artık son bulsun ve Murat Eren yeniden çok sevdiği üniformasına kavuşsun!

Bu adaletsizliğe tepkisiz kalanlar da en az bu adaletsizliğin mimarları kadar suçludur artık!

 
ÇAĞDAŞ BAYRAKTAR
24 KASIM 2017

Çağdaş Bayraktar

Çağdaş Bayraktar 1986 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Mersin'de tamamladı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Lisans eğitimi süresince üyelikten başkanlığına kadar Çukurova Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün her kademesinde görev aldı.

Bu dönem içerisinde "Kemalizm"in yerel ve ulusal ölçekte ADK/T'ler nezdinde kurumsallaşması, yaygınlaşması ve bağımsız kalması adına yoğun çaba gösterdi.
Bunun dışında, aynı dönem taraftar topluluğu koordinatörlüğü, Çukurova Üniversitesi Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptı. Çukurova Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosunda görev aldı.

2013 yılında kendisi gibi öğrenci olan arkadaşlarıyla birlikte "Vardiya Bizde Adana"nın kurulmasına öncülük etti. Haftalarca süren Sessiz Çığlık eylemlerinde kumpaslara karşı hukuku savundu. Konunun kamuoyunda hak ettiği yeri bulması kapsamında yazılar yazdı.

O dönem birçok yerel gazetede, internet sitelerinde ve Milli Mücadele döneminde kurulan, "Kemalizmin İleri Karakolu" unvanıyla onurlandırılan Yeni Adana gazetesinde yazıları yayınlandı. Ayrıca aynı gazetenin Genç Yeni Adana ekinin kurucu genel yayın yönetmenliği ve başyazarlığını yaptı. 27 sayı yayınlanan Genç Yeni Adana'daki yazarların birçoğunun yazarlığa adım atmasında ve gelişmesinde öncülük etti.

Genç Yeni Adana'daki yazar kadrosunun büyük bölümüyle beraber Üçüncü Yol'u kurdu. Üçüncü Yol tarafından çıkarılan "Türk Ulusunun Egemenliği İçin HAYIR" ve "Yeniden Muasır Medeniyet Seviyesine Ulaşmak İçin TÜRKİYE DENİZCİLEŞMELİDİR" kitap/dergi projelerinin Genel Yayın Yönetmenliğini ve Başyazarlığını yaptı.

Çeşitli dergilerde ve internet haber sitelerinde yazıları yayımlandı. Alibi ve Galeati Yayınevlerinde editörlük yaptı. Halen Deniz Mecmuası dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.

Gazetecilik hayatına Eylül 2018’den bu yana Cumhuriyet'te devam eden Bayraktar, yayın kurulu üyesi olduğu Cumhuriyet Kitaplarında Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütmekte. Olaylar ve Görüşler sayfasının koordinatörlüğünü ve sayfa editörlüğünü yapmakta, gazetenin Kitap ekinde de kitap tanıtım yazıları ve söyleşileri yayımlanmakta.

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siteye e-posta ile abone ol

Bu siteye abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için kayıt olmalısınız.

Diğer 57 aboneye katılın

Takip Et

Bizimle iletişim kurun. İnsanlarla tanışmayı ve yeni arkadaşlar edinmeyi çok seviyoruz.